logo

מה לאכול ומה לא לאכול כשיש מחלת בכטרב?

הדיון הזה מכיל 4 תגובות, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  ארתור לפני 11 חודשים, 1 שבוע.

  • מאת
    תגובות

  • gleb
    מנהל פורום ראשי

    הנושא לא ברור בכלל. אין בספרות המדעית שום המלצות בנושא זה. תתרמו!


    דוד סידס

    שלום רב ומזל טוב על המועדון המקורי
    מאכלים המשפיעים עלי ועל קבוצת חברים, חולי A.S:
    * ירקות סולניים
    * מוצרי חלב באחוזי שומן נמוכים
    * מוצרי קמח בכלל ומקמח לבן בפרט.
    * סוכר
    * שמן קנולה וסויה
    ביצענו ניקוי של כחודש ע"י אכילת חסה, דגי ים צפוני, טונה במים, מלפפונים והרבה שמן זית. ולאחר מכן, כל 72 שעות, בדקנו את השפעת מוצר מזון אחד.. המוצרים שציינתי, נתנו אפקט מיידי של החמרה בכאבים. את אלו שלא השפיעו לרעה, השארנו.
    לבסוף, חלק מהקבוצה, אימץ את ה"פליאו" המותאם לחולי דלקות מפרקים, בהנחיית הנטורופת, איתן בן מיור.
    בהצלחה לכולנו בהשגת הטבה ? וחג שמח ?


    תמי

    דוד תודה על הפירוט. שמעתי על המזונות הללו שמגבירים את החמרת הדלקת.
    שאלה לי – כתבת מוצרי חלב עם אחוזי שומן נמוכים – מדוע הדגשת אחוזים נמוכים? האם לא כל מוצרי החלב מגבירים הדלקת?
    כמו כן, אשמח לשמוע על הפליאו ועל תמיכת הנטורופת
    שוב תודה רבה


    gleb
    מנהל פורום ראשי

    זה קישור להמלצות לדיאטה במחלת בכטרב על ידי עמותה באנגליה
    http://nass.co.uk/about-as/living-well-with-as/diet-and-as/


    ארתור

    אלי משפיע יוגורט חלב המכילים לקטוז

מענה ל־מה לאכול ומה לא לאכול כשיש מחלת בכטרב?
פרטים: